Політика
13 березня 2019
Рабінович: Нинішніх суддів вже не виправити, тому потрібно дати людям право самим їх вибирати
Одна з найбільш згубних систем в Україні - судова.
news-image

Нинішніх суддів вже нічого не виправить, тому в Україні необхідно перейти до системи, при якій люди в областях, містах і селах будуть самі вибирати їх. Таку заяву в ефірі програми «Глас народу» на телеканалі «112 Україна» зробив народний депутат і глава «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».

«Одна з найбільш згубних систем в Україні - судова. Всі прекрасно знають, що якщо в країні немає нормального суду, якщо людина не може захистити свій будинок, свою булочну, свій маленький бізнес, то тут не буде нічого доброго. На мою думку, нинішніх суддів вже нічого не виправить, тому ми пропонуємо перейти до їх виборності від верху до низу, як це було і є в Сполучених Штатах Америки», - заявив парламентарій.

На його думку, необхідно, щоб у людей було право самостійно вибирати суддів в тих місцях, де вони живуть. Крім того, додав політик, у людей має бути право також і відкликати суддю, якщо він виносить несправедливі рішення.

«Кожна область, кожне місто, кожне село вибирають собі суддів. Їм допомагають професійні юристи, які безпосередньо працюють з законами. І найголовніше, що люди мають право відкликання цього судді, якщо він виносить неправомірні рішення», - підкреслив нардеп.


Глава «Опозиційної платформи - За життя» також додав, що Україна - єдина країна, якій посол США вказує, кого призначати або знімати з посад у судовій системі.

«Посол Сполучених Штатів дала команду нашому уряду прибрати антикорупційного прокурора Назара Холодницького. Я не пам'ятаю жодного подібного випадку, щоб посол іншої країни говорив, кого прибрати, а кого залишити! Так поводяться тільки з якимись колоніями! І це вже не в перший раз. Минулого разу бувший віце-президент США Джо Байден наказав прибрати екс-генпрокурора Віктора Шокіна. Тепер їм Холодницький не такий. Нас просто роблять клоунами. Нас роблять клоунами і американці, і наша місцева влада, яка беззаперечно у всьому їм підпорядковується!»,- підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:МЗС Франції сплатить 450 тис євро штрафу за недостатню кількість жінок на посадах