Київ
19 березня 2019
Кличко зробив селфі в монтажній шахті метро на Виноградар (фото)
За розрахунками, не менше 60 тисяч пасажирів будуть користуватися щодня двома новими станціями метро.
news-image

Київ приступає до активної фази будівництва метро на Виноградар. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Також він виклав селфі з монтажною шахти нового відрізка метро, передає «Є!»

«Монтажна шахта метро на Виноградар. Ми приступаємо до активної фази будівельних робіт. В кінці грудня 2021 року плануємо відкрити дві нові станції - «Мостицька» і «Проспект Правди», - написав Кличко.

Відзначимо, що будівельні роботи щодо метро на Виноградар оцінюються в 6 мільярдів гривень. При цьому паралельно роботи будуть проводити і щодо будівництва четвертої лінії метрополітену - в напрямку Троєщини.
Нагадаємо, в бюджеті Києва-2019 на будівництво метро на Виноградар передбачено 760 млн грн, а також виділяється фінансування з держбюджету.
За розрахунками проектантів, не менше 60 тисяч пасажирів будуть користуватися щодня двома новими станціями метро - «Мостицькою» і «Проспектом Правди».

По закінченні будівництва нових станцій на зеленій гілці буде простіше добиратися жителям Виноградаря. Також набагато комфортніше пересуватися містом зможуть і жителі мікрорайонів Мостицький, Синьоозерний, Білицький, Вітряні гори, Селище Шевченко, Мінського масиву і частково Пріорки.