Війна
21 березня 2019
Канада надасть 100 мільйонів на розвиток української армії
Канада готує допомогу Україні у розмірі $ 105.6 млн для тренування військових в рамках місії UNIFIER та реформування оборонного сектору.
news-image

Канада готує допомогу Україні у розмірі $ 105.6 млн для тренування військових в рамках місії UNIFIER та реформування оборонного сектору. Кошти на армію нададуть протягом 3 років.

«Уряд залишається відданим продовженню підтримки України. З огляду на це, у бюджеті-2019 підтверджується намір вкласти протягом трьох наступних років до 105.6 млн дол у поновлення операції UNIFIER», – йдеться у проекті федерального бюджету Канади.

 Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Гроші підуть не лише на інструктаж армії (99.6 млн доларів), а і на реформи у безпековій та оборонній сфері (6 млн доларів).

Військова підтримка України доповнює участь Канади у заходах стримування у Центральній та Східній Європі в рамках операції REASSURANCE. Цю операцію продовжили у липні 2018 року, протягом чотирьох років вона вартуватиме 514 млн дол.

Уряд Канади демонструє стійку і непохитну позицію в підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України, в умовах триваючої агресії РФ. Нещодавно Канада вирішила продовжитиперебування в Україні військових інструкторів і операцію UNIFIER. З серпня 2015 року в Україні працюють 200 канадських інструкторів, які тренували 10 тис. українських військовослужбовців.

Також повідомлялося, що Україна отримає снайперську зброю з Канади протягом 2019 року.

Читайте також:Росія дедалі більше нагадує злодія, який не знає, що йому робити з краденим, - Клімкін