Війна
22 березня 2019
В операції із захоплення Криму брали участь 10 500 російських військовиків
Військова техніка та одяг військовослужбовців розпізнавальних знаків, які вказували на їхню приналежність до РФ, не містили.
news-image

Операція із захоплення Криму почалася в грудні 2013 року. В ній брали участь 10 тис. 500 російських військових. Про це йдеться у вироку Святошинського районного суду Києва колишньому представнику президента Росії в анексованому Криму Олегу Бєлавенцеву, пише «Є!» з посиланням на 112.

Вирок було винесено 18 березня суддею Сергієм Дячуком й опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень 21 березня.

"Всього, у період з 20 лютого до 16 березня 2014 року на територію АР Крим з території РФ, в т. ч. через пункт пропуску ДПС України "Крим - паромна переправа", залізничним, водним та повітряним транспортом незаконно переміщено щонайменше 10 500 російських військовослужбовців", - йдеться у вироку суду.

У документі зазначено, що для захоплення території військові РФ використовували 10 танків, 8 пускових установок, 80 гармат, 25 самохідних артилерійських установок, 80 засобів протиповітряної оборони, 16 фронтових бомбардувальників та близько 640 вантажних автомобілів.

Як повідомляється, військова техніка та одяг військовослужбовців розпізнавальних знаків, які вказували на їхню приналежність до РФ, не містили.

Суд вказав, що у мережі Інтернет розміщено багато російських пропагандистських фільмів, на яких зафіксовано обставини пошкодження військової техніки, аеродромного устаткування, а також недопущення на аеродром військовослужбовців ЗСУ та факти блокування кораблів ВМС ЗСУ.

Святошинський районний суд Києва засудив до 13 років позбавлення волі громадянина РФ Олега Бєлавенцева, якого звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, підбурюванні до державної зради та веденні агресивної війни проти України.

Читайте також:Спецслужби РФ готували теракт у метро Харкова напередодні виборів