Події
26 березня 2019
Facebook видалив 1907 сторінок, пов'язаних із РФ
Соцмережа Facebook видалила 1907 сторінок, груп і акаунтів, пов'язаних із Росією, переважно за спам, а також за неналежну поведінку.
news-image

Соцмережа Facebook видалила 1907 сторінок, груп і акаунтів, пов'язаних із Росією, переважно за спам, а також за неналежну поведінку.

Про це повідомив голова відділу кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер, передає «Є!» з посиланням на УП.

"Люди, які стоять за цими діями, використовували підроблені облікові записи в основному для роботи з групами і сторінками, що публікують спам", – ідеться в повідомленні.
"До того ж, невелика кількість розміщених матеріалів були пов'язані з українськими новинами і політикою, включаючи конфлікт на сході України; місцевою й регіональною політикою; українським патріотизмом; біженцями; українськими військовими; ситуацією в Криму і корупцією", – додається в ньому.

У Facebook і Instagram було 86 сторінок, 64 Фб-акаунти і 1757 груп, залучених до спам-активності. Близько 50 тисяч блогів були підписниками однієї чи декількох сторінок і близько 1,7 мільйона – учасниками цих груп.

Реклами в них не виявлено.

Також повідомляється, що 26 березня Facebook видалив 2632 пов'язаних із Іраном, Росією, Македонією та Косово сторінки, групи й облікових записи, які скоординовано займалися неналежними діями у Facebook та Instagram.

513 сторінок, груп і акаунтів, пов'язаних з Іраном, діяли в Єгипті, Індії, Індонезії, Ізраїлі, Італії, Кашмірі, Казахстані чи в цілому на Близькому Сході і в Північній Африці.

Читайте також:У Росії «перебіжчик з СБУ» звинуватив Київ у катастрофі MH17