Світ
17 лютого 2015
Московський суд залишив у силі вирок братам Навальним
Прокуратура Москви незадоволена рішенням суду
news-image

У вівторок, 17 лютого, Московський міський суд прийняв рішення залишити в силі вирок Олексію та Олегу Навальним, засудженим за розкрадання коштів компанії "Ів Роше", передає Є! Єдність.інфо з посиланням на MIGnews.

"Вирок Замоскворецкого суду щодо Олексія та Олега Навальних від 30 грудня 2014 залишити без зміни, а апеляційні скарги захисту та апеляційне подання прокуратури без задоволення", - оголосила суддя вирок.

Рішення суду передбачає, що Олексію Навальному виключений штраф, а термін покарання йому буде обчислюватися з 28 лютого 2014 (коли він був поміщений під домашній арешт - ред.), А його братові Олегу - з 30 грудня минулого року. Крім того Олексію Навальному був також продовжений випробувальний термін після відбуття основного - з двох до п'яти років. Вирок братам Навальний вступив в законну силу і є обов'язковим для виконання.

Варто відзначити, що прокуратура Москви незадоволена рішенням суду.

"Прокуратура незадоволена рішенням суду у справі Олексія та Олега Навальних. Після отримання повного тексту ухвали і його вивчення, буде прийнято рішення про наші подальші дії", - розповіла держобвинувач Надія Ігнатова.

У той же час, захист братів заявила про намір оскаржити сьогоднішній вирок у касаційному порядку.

"Ми плануємо оскаржити вирок далі", - заявив адвокат Олексія Навального Вадим Кобзєв.

Крім цього, адвокат Ольга Михайлова заявила, що має намір "дійти" до Європейського суду з прав людини: "Там уже зареєстрована скарга у справі" Ів Роше "і їй надано пріоритет".

Читайте також: Хакери намагалися «продати» Кремль на сайті держторгів