Політика
27 березня 2019
Уряд перевірить, як Бойко пролетів у Москву
За словами Авакова, переговори Бойка з російським прем’єром у Москві були "антиукраїнськими".
news-image

Кабінет міністрів доручив перевірити Державіаслужбу, Украерорух та прикордонників на предмет порушення закону України, через переліт кандидата у президента України від "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка з України в Росію.

Про це йшлося 27 березня на засіданні уряду, пише «Є!» з посиланням на УП.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурився, чому так сталося, що 22 березня, всупереч забороні авіаційного сполучення між РФ та Україною, Бойко разом з кумом президента РФ Віктором Медведчуком здійснили переліт "Київ (Жуляни)-Москва" о 12.50, "Москва- Київ (Жуляни)" о 23.18.

За словами Авакова, переговори Бойка з російським прем’єром у Москві були "антиукраїнськими".

"Я хочу отримати відповідь, хто з державний чиновників приймав рішення, в порушення заборони, створити такий комфорт для людей, які в Москві з прем’єром Медвєдєвим обговорювали антиукраїнське питання?", - звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана міністр МВС.

У відповідь, Гройсман дав доручення перевірити Державіаслужбу, Украерорух, прикордонників.

"Всіх перевірити, хто діяв і в яких межах, і де були допущенні порушення закону України з відповідним реагуванням й інформуванням Кабінету міністрів", - сказав Гройсман.

Генпрокурор Юрій Луценко, який був присутній на засіданні, заявив, що 27 березня буде зареєстроване провадження через незаконний перетин кордону.

"Але питання є не тільки до авіаслужби, але й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб, всупереч встановленому порядку", - заявив Луценко.

Читайте також:Вибори Президента України для мене не «прикол», - Вакарчук (відео)