Світ
27 березня 2019
Тримайтеся міцніше: топ найекстремальніших атракціонів у світі (відео)
Кому в повсякденності не вистачає адреналіну, існують екстремальні атракціони. Там є всі шанси отримати незабутні враження на все життя.
news-image

Саме час пристебнути ремені і запастися сміливістю - ми вирушаємо, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

The Big Shot (США) вважається найвищим атракціоном у світі. Атракціон піднімає відвідувачів на висоту 329 метрів, зі швидкістю 70 км/год. Кілька секунд сміливці милуються пейзажем, а потім стрімко падають вниз.

X-Scream (США) Атракціон встановлений на даху готелю-хмарочоса "Стратосфера", висота якого становить 330 метрів. Вагончик X-Scream виїжджає в бік від вежі, розгойдується і різко гальмує. При гальмуванні ніс вагона виходить далеко за межі рейки і зупиняється лише на самому кінці.

Takabisha (Японія) Атракціон відомий у світі найекстремальнішим кутом спуску - 121 градус.

Траса Takabisha має сім петель, а швидкість руху вагончиків сягає 100 км/год. Найвища точка знаходиться на 43-метровій позначці, звідки під ухилом дорога різко йде вниз.

Steel Dragon (Японія) Це найдовша на планеті американська гірка – 2479 метрів. У висоту атракціон досягає 100 метрів, та розвиває швидкість вагонеток до 150 км/год. Особливість Steel Dragon - неймовірне падіння з 93-метрової висоти.

Formula Rossa (ОАЕ) Це найшвидша на планеті американська гірка. Розгін вагонеток становить до 240 км/год за 4,9 секунд. Сама гірка виконана у вигляді знаменитої траси для гонок автодрому Монца.

Colossus (Англія) Найбільш закручена американська гірка розташована у Великобританії. Довжина цього атракціону 850 метрів, а висота 30 метрів. Вагончики з людьми на швидкості 65 км/год встигають десять разів перевернутися догори ногами.

Читайте також:Продукти і ресторани: на що витрачають гроші українці