Суспільство
28 березня 2019
Стало відомо, скільки українців мають намір прийти на президентські вибори
Переважна більшість громадян хочуть взяти участь у виборах Президента України.
news-image

Переважна більшість українців — 85% мають намір взяти участь у виборах Президента України 31 березня 2019 року. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 20 по 26 березня, передає «Є!» із посиланням на Укріфнорм.

“Переважна більшість громадян (85%) мають намір взяти участь у виборах Президента України : 62% у цьому впевнені і ще 23% візьмуть участь “скоріше за все”, - повідомили автори опитування.

За віком найменша готовність брати участь у голосуванні виявилася серед молоді до 30 років (впевнені у своїй участі у виборах 49% і візьмуть участь “скоріше за все” - 25%), а найбільша готовність — серед громадян, старших за 60 років (відповідно 67% і 22%). Серед регіонів найвищу готовність взяти участь у виборах висловили респонденти на заході, нижчу — на сході країни.

Водночас за тиждень до виборів значна частина респондентів — 24% (серед тих, хто має намір піти і проголосувати), заявляють, що досі не визначилася із кандидатом.

Загалом було опитано 1600 респондентів у всіх областях України, крім Автономної Республіки Крим та окупованих регіонів Донецької і Луганської областей. 

Читайте також: Раптові спонсори Ляшка: ясновидиця, студентка і люди Ригованова