Світ
30 березня 2019
В Ірані повені забрали життя щонайменше 45 осіб
Очікується, що в найближчі дні найбільше постраждають західні та південно-західні частини країни.
news-image

В Ірані в результаті повеней загинули щонайменше 45 осіб, в очікуванні нових паводків влада евакуювала мешканців 11 сіл, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляє Reuters, сьогодні були евакуйовані жителі 11 сіл, розташованих поблизу річок Дез і Кархех в багатій нафтою південно-західній провінції Хузестан, оскільки чиновники випустили воду з двох великих дамб уздовж річок через прогнози про нові дощі. Міністр енергетики Реза Ардаканян, який відповідає за водні ресурси, повідомив, що влада працює цілодобово, щоб "контролювати паводкові води та мінімізувати можливий збиток".

"За оцінками, в найближчі п'ять днів через опади до водосховищ греблі у Хузестані надійде близько 3 мільярдів кубометрів води ... 1,8 мільярда з яких (вище потужності) мають бути випущені", - сказав Ардаканян державному телебаченню.

Урядовці заявили, що евакуювати міста не доведеться, але, швидше за все, буде завдано шкоди сіл і ферм поблизу річок, пообіцявши компенсувати фермерам втрату врожаю або худоби. Принаймні, 45 осіб загинули на початку цього тижня під час повеней на півночі та півдні Ірану після найсильніших дощів, зареєстрованих в Ірані, принаймні, за десятиліття. Очікується, що в найближчі дні найбільше постраждають західні та південно-західні частини країни. 

Читайте також: У Львові 12 рятувальників діставали дівчину з-під коліс маршрутки