Світ
3 квітня 2019
У Німеччині закрили всі хутрові ферми
Остання ферма в місті Раден припинила свою роботу після публікації відео, знятого на її території з дрона
news-image

Остання в Німеччині норкова ферма припинила свою роботу під тиском зоозахисників і державної ветеринарної служби. Решта ферми закрилися ще раніше через жорсткість законодавства, передає dw.com, передає «Є!» із посиланням на Сегодня.

Ферма в місті Раден (Північний Рейн-Вестфалія) припинила свою роботу після публікації відео, знятого на її території з дрона. Записи в березні опублікувало Бюро по захисту тварин. Згідно з ними, норок на фермі тримали в тісних клітках і тварини страждали від спраги.

Інспекція з питань захисту прав тварин після публікації вирушила на ферму, але виявила порожні клітки. Власник ферми Микита Бош, який займався бізнесом з розведення норок у Радені останні 20 років, підтвердив, що виробництво хутра закрито. За словами бізнесмена, він продав тварин фінським звірофермам

Власник ферми пояснив своє рішення тиском зоозахисників і посиленими перевірками ветінспекції. Претензії до свого підприємству Бош вважає несправедливими: якби норки хворіли або отримували рани в тісних клітках, хутро стало б непридатним для продажу.

Звіроферма в Радені пропрацювала найдовше від аналогічних підприємств у Німеччині. Решта хутрові ферми закрилися протягом останніх двох років – закон про умови утримання тварин на звірофермах в 2017 році посилили настільки, що бізнес з розведення хутрових звірів став збитковим.

Читайте також: Сім'я німецьких мільярдерів пожертвує $ 11 млн через нацистське минуле