Події
3 квітня 2019
Кабмін заборонив нерегулярне пряме авіасполучення з Росією
Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання уряду.
news-image

Кабінет міністрів України заборонив нерегулярне пряме авіасполучення з Російською Федерацією. Таке рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає «Є!» з посиланням на 112.ua.

"Пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів перельоту між Україною та державою-агресором за винятком рейсів польотів, необхідних для забезпечення дій місій міжнародних організацій, ООН, ОБСЄ та Червоного хреста", - вніс пропозицію міністр внутрішніх справ Арсен Аваковов.

Уряд відповідне рішення підтримав.

За словами міністра, під час візиту засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і голови політради партії Віктора Медведчука в Росію вони скористалися "лазівкою в законі", так як раніше заборона не поширювалася на нерегулярні рейси, що здійснюються повітряними суднами, зареєстрованими в РФ.

Відзначимо, що раніше ДБР відкрило справу за фактом можливого зловживання посадовими особами Держприкордонслужби та Державіаслужби у зв'язку з польотом Бойко і Медведчука в Москву. 

Раніше Бойко заявляв, що жодних порушень українського законодавства під час цього візиті не було.

Своєю чергою Медведчук вважає заяву генпрокурора Юрія Луценка про відкриття кримінального провадження у зв'язку з їхнім перетином кордону провокацією і піаром проти політиків.

В "Опозиційній платформі - За життя" також відреагували на заяву Юрія Луценка.

"Повідомляємо прем'єр-міністра України Гройсмана, міністра внутрішніх справ Авакова і генерального прокурора без юридичної освіти Луценка, а також режисера-постановника цієї передвиборчої вистави, що ще 22.11.2016 Державіаслужба України дала відповідь з приводу прямих перельотів у Російську Федерацію Віктора Медведчука, у якій йдеться: "Звертаємо вашу увагу, що повітряне судно з бортовим номером P-4 GEM має неросійську реєстрацію ‒ код вказує на реєстрацію Аруби (Нідерланди). Обмежень щодо виконання польотів іноземними повітряними суднами неросійської реєстрації з території України немає за умови виконання процедур, описаних у Правилах надання експлуатантам дозволів на виліт з аеропортів України та приліт до аеропортів України", - сказано в заяві партії.

Читайте також:НАТО готує заходи на захист українських суден в Азовському і Чорному морях