Суспільство
3 квітня 2019
Гройсман пропонує запровадити страхування від онкозахворювань
Гройсман пропонує застрахувати кожного громадянина в зоні ризику від онкологічних захворювань.
news-image

В Україні до 2020 року необхідно запровадити механізм страхування від онкологічних захворювань. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Є!» з посиланням на 112.ua.

Так, Гройсман сподівається, що Національна служба здоров'я могла б реалізувати механізм страхування українців від онкологічних захворювань.

"Я вважаю, що, принаймні, з 2020 року потрібно впровадити механізм гарантування людині, якщо не дай Бог сталося, отримати необхідне фінансування на лікування. Можливо, через механізми страхування, державного страхування. Застрахувати кожного громадянина в зоні ризику від онкологічних захворювань", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 2 червня на сайті "Онкологічний портал України" з'явилася стенограма виступу заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського під час засідання Рахункової палати, де розглядався звіт про результати аудиту ефективності використання грошей з держбюджету.

Згідно з наведеним документом, Лінчевський назвав "нульовою" ефективність програми лікування онкохворих за кордоном. 

"Це рак. Вони всі помруть...", - слова, які миттю розлетілися по ЗМІ і викликали всеукраїнське обурення.

3 червня Міністерство охорони здоров'я України від імені Лінчевського вибачилося за його слова про неефективне лікування онкохворих за кордоном і зазначило, що вони були вирвані з контексту. Але суспільство почало вимагати від Кабміну його звільнення.

6 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів ухвалить рішення щодо звільнення заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського після засідання дисциплінарної комісії.

11 червня дисциплінарна комісія Національного агентства з питань державної служби запропонувала прем'єр-міністру Володимиру Гройсману закрити справу відносно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, оскільки вона не знайшла в його висловлюваннях проступку.

Читайте також:Рада розгляне петицію про легалізацію медичної марихуани