Київ
3 квітня 2019
Місто розпочинає масштабний ремонт тепломереж, замінять 130 км труб – КМДА
Одразу після завершення опалювального сезону, яке заплановано у Києві на 6 квітня, КП «Київтеплоенерго» розпочинає масштабну ремонтну програму тепломереж.
news-image

Одразу після завершення опалювального сезону, яке заплановано у Києві на 6 квітня, КП «Київтеплоенерго» розпочинає масштабну ремонтну програму тепломереж. Перекладку розподільчих і магістральних трубопроводів планують здійснити на 120 об’єктах.

Ремонтна програма охопить усі райони міста Києва. Однак найактивніша робота здійснюватиметься на Троєщині, Борщагівці, Оболоні, де комунікації найбільш зношені і кількість аварій дуже висока. Про це повідомив сьогодні під час прес-брифінгу головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода, пише «Є!» з посиланням на Офіційний Портал Києва.

«Цього року для перекладки ми застосуємо нові надійні технології, які допоможуть зменшити тепловтрати, подовжити термін експлуатації мереж і підвищити надійність наданих послуг. Для подачі централізованого опалення будемо використовувати труби з попередньою ізоляцією, гідроізоляцією та аварійною сигналізацією. У майбутньому це значно полегшить пошук пошкоджень на мережі та забезпечить скорочення часу ремонту. А для подачі гарячого водопостачання – гнучкі, легкі та стійкі до перепадів температур і тиску полімерні трубопроводи. Саме завдяки цьому одна бригада із 4 осіб, без використання зварювальної та спецтехніки, забезпечує прокладку до 400 м трубопроводів за зміну. Загалом КП «Київтеплоенерго» планує замінити близько 130 км тепломереж», – зазначив Юрій Паливода.

Гарантійний термін експлуатації труб не менше 30-40 років.

Саме протягом цього часу трубопроводи зберігають низький коефіцієнт теплопровідності, що знизить тепловтрати і забезпечить надійність теплопостачання, а також зменшить кількість аварій.

Читайте також:У Києві з'явилася незаконна прихована реклама цигарок (фото)