Події
4 квітня 2019
УПЦ Московського патріархату просить Варфоломія відкликати томос
Українська православна церква Московського патріархату просить Вселенського патріарха Варфоломія відкликати томос про автокефалію Православної церкви України.
news-image

В УПЦ Московського патріархату вважають, що томос завдав шкоди українському православ'ю, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Українська православна церква (УПЦ) Московського патріархату просить Вселенського патріарха Варфоломія відкликати томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Повідомляється, що напередодні Синод УПЦ прийняв заяву про поточну ситуацію, в якій констатував "шкоду українському православ'ю".

"Вважаємо, що Константинопольський патріархат і особисто патріарх Варфоломій визнати свою помилку і працювати над виправленням. Способом виправлення цієї помилки могло би стати відкликання томосу, заклик до розкольників про покаяння в гріху розколу і скликання Всеправославного зборів для соборного вирішення українського церковного питання", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви, митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що ПЦУ відкрита до співпраці та діалогу.

Читайте також:Церква повинна формувати суспільні цінності, а не займатися політикою