Політика
5 квітня 2019
Оприлюднені результати аналізів Порошенка
Експрес-тест не виявив психоактивних речовин.
news-image

В організмі кандидата в президенти України і чинного глави держави Петро Порошенка не знайдені сліди алкоголю і наркотиків. Про це повідомив головний лікар Київської міської наркологічної лікарні соціотерапії Володимир Ярий під час брифінгу на стадіоні НСК "Олімпійський", передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Ярий зазначив, що у Порошенка були взяті проби крові, сечі та волосся.

Таким чином, експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі президента Петра Порошенка, а аналіз на алкоголь буде готовий за дві години, пише УП. 

Дослідження проводили чотири медичні установи Києва – дві приватні й дві комунальні: "Борис", "Медіком", Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня Києва.

"Упродовж найближчих 2-х годин у нас буде можливість провести більш ґрунтовне дослідження за допомогою мас-селективного газового хроматографа. Рівно за дві години так само в нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові", – зазначив Володимир Ярий.

Ці результати буде видано в письмовій формі.

"Більший тривале обстеження волосся з волосяним фолікулом. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати навіть до 2-х тижнів, але ми докладемо всіх зусиль, щоб цю процедуру максимально скоротити", – заявив Ярий

Нагадаємо, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю. Своє чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію.

5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії «Євролаб». Кандидат у президенти і чинний глава держави Петро Порошенко здав аналізи на вміст в організмі наркотичних речовин і алкоголю. Глава держави здав необхідні аналізи в медичному центрі НСК «Олімпійський».

Читайте також: Порошенко пропонує зобов'язати кандидатів проходити медобстеження (відео)