Політика
5 квітня 2019
У ЦВК підбили підсумки голосування у закордонному окрузі
За кордоном працювала 101 виборча дільниця.
news-image

Центральна виборча комісія підбила підсумки голосування на виборах президента України 31 березня 2019 року в закордонному виборчому окрузі та підписала відповідний протокол. Про це сказала член Центральної виборчої комісії Ольга Лотюк під час брифінгу в п’ятницю, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

“Оскільки Центральна виборча комісія виконує функції окружної виборчої комісії стосовно закордонного виборчого округу, ми на сьогодні підбили підсумки голосування в закордонному виборчому окрузі. У нас працювала 101 виборча дільниця в закордонному виборчому окрузі. Ми на нашому засіданні оголосили результати по всіх 101 виборчій дільниці, і підписали протокол щодо підбивання підсумків голосування у закордонному виборчому окрузі”, - сказала Лотюк.

Вона також зауважила, що “всі результати збігаються з оригіналами протоколів, які були надані електронними засобами зв’язку”.

За її словами, у закордонному виборчому окрузі голосування пройшло нормально, без будь-яких ексцесів, і всі громадяни, які хотіли проголосувати, мали таку можливість.

Лотюк уточнила, що за результатом голосування у закордонному виборчому окрузі за Петра Порошенка свої голоси віддали 21 424 виборців, або 38,93%, а за Володимира Зеленського - 14 318, або 26,01%.

Читайте також: У ЦВК кажуть, що кандидати в президенти не повинні «добре» володіти українською