Суспільство
7 квітня 2019
Моторошна ДТП у Харкові: показали камеру Зайцевої в СІЗО (фото, відео)
Про це повідомив у Facebook член правління Міжнародного правозахисного центру Дмитро Удачин.
news-image

5 квітня правозахисники відвідали з моніторинговим візитом слідчий ізолятор Харкова, де, зокрема, перевірили умови утримання учасниці смертельної ДТП у Харкові, яка сталася в жовтні 2017 року, Олени Зайцевої. Про це повідомив у Facebook член правління Міжнародного правозахисного центру Дмитро Удачин, який також побував у СІЗО, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Окрім Зайцевої, в камері № 400 перебуває ще три людини. Приміщення чисте. Є невеликий телевізор, електричний чайник, вода, душ, туалет і засоби особистої гігієни", – написав він.

Правозахисник також опублікував фото і відео з камери, в якій утримують Зайцеву. На них видно, що загалом у приміщенні шість ліжок. 

18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні. 26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

 

Читайте також: На Чернігівщині під час пожежі сухої трави загинула пенсіонерка