Політика
8 квітня 2019
Порошенко покликав Зеленського на дебати
Президент також заявив, що збирається пройти тести Всесвітнього антидопінгового агентства.
news-image

Президент Петро Порошенко заявив, що чекатиме на Володимира Зеленського для проведення дебатів на НСК "Олімпійському" 14 квітня. Порошенко також заявив, що збирається пройти тести Всесвітнього антидопінгового агентства. Такі заяви Петро Порошенко оприлюднив в неділю ввечері в ефірі телеканалу "Україна", передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Раніше кандидат у президенти України Володимир Зеленський прийняв виклик Петра Порошенка зустрітися на дебатах, але озвучив свої умови - це має бути стадіон НСК "Олімпійський", а кандидати мають здати аналізи, бо українці повинні мати здорового президента. І Порошенко на них погодився теж у відеозверненні.

"Пан Володимир Зеленський пропонував стадіон. Я особисто вважаю, що стадіон - це точно не найкраще місце для проведення цієї дискусії, але я наголосив: стадіон - так стадіон", - повідомив він.

Порошенко припустив, що дебати можуть відбутися о 19:00 або 20:00

"Я запрошую і глядачів, як і хотів пан Зеленський, я запрошую усі канали для того, щоб дебати були проведені, як хотів Володимир Зеленський", - додав Петро Порошенко.

Петро Порошенко також оголосив про намір пройти тести на алкогольну та наркотичну залежність у експертів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Раніше таку пропозицію до кандидатів на найвищу посаду в Україні висловив український боксер Володимир Кличко.

"Авторитет цієї організації не викликає ніякого сумніву. Вважаю, що є велика загроза, що кандидатом або президентом України може стати людина, яка не виключено, що має наркотичну залежність ", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, лідером першого туру став комік Володимир Зеленський, він отримав 5,7 млн голосів, або 30,24%. З ним у другому турі буде змагатися чинний президент Петро Порошенко. У нього 3 млн голосів українців, або 15,95%.

Жоден кандидат не одержав більше половини голосів виборців, тому президента українці обиратимуть у другому турі, який пройде 21 квітня. Інавгурація має пройти не пізніше 3 червня.

Читайте також: Володимир Кличко піддав сумніву правильність результатів аналізів Зеленського і Порошенка (відео)