Apple розмістила замовлення на виробництво 5-6 млн "розумних годинників"
Експерти очікують високого попиту на найдорожчі моделі Apple Watch в Китаї
news-image

Постачальники Apple Inc. отримали від компанії замовлення на виробництво 5-6 млн пристроїв Apple Watch у першому кварталі 2015 року, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на The Wall Street Journal.

Половина замовлень на перший квартал цього року припадає на частку базової моделі - Apple Watch Sport, приблизно третина - на частку середньої за ціною моделі. Замовлення на найбільш дорогу модель - Apple Watch Edition, з корпусом з 18-каратного золота, на перший квартал є досить невисокими, проте компанія планує почати їх виробництво у розмірі більше 1 млн штук на місяць вже в другому кварталі, відзначив один з джерел WSJ.

Читайте також: Apple стала найдорожчою компанією в історії

Експерти очікують високого попиту на найдорожчі моделі Apple Watch в Китаї, де відзначається різке зростання продажів пристроїв Apple.

Вартість Apple Watch Sport в найпростішій комплектації складе $ 349. Apple не оголошувала ціни на інші моделі, однак аналітики вважають, що Apple Watch Edition увійде до числа найдорожчих продуктів компанії, а його вартість перевищить ціну комп'ютера Mac Pro, складову $ 4000.

Читайте також: Apple може випустити відразу два нових iPhone

Обсяг замовлень на випуск Apple Watch приблизно відповідає початковим замовленнях на планшети iPad, пише WSJ. Компанія продала 7,5 млн цих пристроїв за шість місяців після їх надходження в продаж у квітні 2010 року.

Судячи з обсягу замовлень, Apple розраховує, що продажі Apple Watch істотно перевищать попит на "розумні годинник" інших виробників.

Згідно з даними дослідницької компанії Canalys, продажу "розумних годин", що працюють на ОС Android Wear, в липні-грудні 2014 року склали 720 тис.