Політика
8 квітня 2019
З сьогоднішнього дня кандидати в президенти можуть починати агітацію перед другим туром
З 8 квітня кандидати в президенти можуть відновити агітаційну кампанію перед другим туром виборів, який відбудеться 21 квітня.
news-image

З понеділка, 8 квітня, кандидати в президенти можуть відновити агітаційну кампанію перед другим туром виборів, який відбудеться 21 квітня. Відзначено, що глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук розповіла про можливості почати кампанію напередодні,  пише «Є!» з посиланням на Дзеркало Тижня.

"Дуже важливо, що з 8 квітня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була поза рамками чинного законодавства ", - сказала Сліпачук.

Вона також зазначила, що ЦВК змогла встановити результати першого туру виборів в короткі терміни.

"Якщо в 2014 році був 31 протокол з позначкою "уточнено", то в цьому році був 41 такий протокол. Але ми змогли обробити документи та отримати уточнені протоколи і їх опрацювати в стислі терміни", - зазначила Сліпачук.

За її словами, прийняття такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам почати направлення в Центрвиборчком подань про склад окружних виборчих комісій.

"Це дуже важливо, тому що завтра (8 квітня - ред.) Останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес", - зазначила Сліпачук.

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і одному закордонному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць. Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь понад 18,5 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

7 квітня ЦВК підбила підсумки першого туру виборів президента України й оголосила їх остаточні результати. Згідно з даними Центрвиборчкому, Зеленський отримав 30,24% голосів (понад 5,7 млн голосів), Порошенко - 15,95% (понад 3 млн голосів). На третьому місці опинилася Юлія Тимошенко з 13,40% (понад 2,5 млн голосів).

Читайте також:Порошенко озвучив плани на випадок перемоги на виборах