Політика
9 квітня 2019
Комітет виборців України закликає громадян не зволікати зі зміною місця голосування
Щоб змінити місце голосування потрібно прибути до відділу ведення реєстру виборців за місцем своєї реєстрації або за місцезнаходженням дільниці, на якій ви плануєте проголосувати.
news-image

Комітет виборців України закликає громадян не зволікати зі зміною місця голосування перед другим туром виборів президента, який має відбутися 21 квітня. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс

"Змінити місце голосування можна лише до 15 квітня. Відповідно до Закону "Про Державний реєстр виборців" звернення подається не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на відповідних виборах. З огляду на короткі строки КВУ очікує значних черг біля органів ведення реєстру виборців. Тому закликаємо громадян не зволікати зі зміною місця голосування і вже зараз проходити відповідну процедуру", - зазначили у прес-службі КВУ в Фейсбук.

Тим, хто змінював місце голосування в першому турі, процедуру потрібно пройти повторно.

"Перед першим туром понад 300 тис. громадян змінили місце голосування. Тоді виборці мали три місяці для подання відповідних заяв. Перед другим туром у виборців є лише тиждень. Змінювати місце голосування можна вже зараз", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Для того, щоб змінити місце голосування потрібно прибути до відділу ведення реєстру виборців за місцем своєї реєстрації або за місцезнаходженням дільниці, на якій ви плануєте проголосувати.

Потрібно написати заяву про зміну місця голосування, а також надати документ, що підтверджує потребу в зміні місця голосування (це може бути довідка з місця роботи, про оренду житла тощо). Із собою необхідно мати паспорт. Для внутрішньо-переміщених осіб додаткові довідки не потрібні - лише паспорт.

Читайте також:Якщо жоден з кандидатів не з’явиться на дебати, «Суспільне» покаже заставку зі звірятками і вибаченнями