Політика
10 квітня 2019
У штабі Зеленського заявили, що жодних кадрових рішень ще не ухвалювали
Водночас соратники Зеленського заявили, що кандидатів на державні посади оголосять до другого туру виборів.
news-image

У команді кандидата в президенти Володимира Зеленського заявляють, що жодних кадрових рішень ще не ухвалювали, а інформація, яка з'явилася у ЗМІ, є домислами і припущеннями. Про це повідомляє прес-служба Зеленського, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Ці повідомлення засновано на домислах і припущеннях. Ніяких кадрових рішень у команді Володимира Зеленського не ухвалювали. До того ж вони не будуть кулуарними, адже недарма ми питали українців, кого вони хотіли би бачити на ключових посадах", - йдеться в заяві.

У прес-службі додали, що зараз триває процес аналізу та відбору кандидатур для призначення на державні посади, які перебувають у компетенції президента.

"Кандидатів оголосять до голосування в другому турі, як і обіцяв Володимир. Підкреслюємо: тільки він і тільки в той термін, про який він говорив раніше", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим у прес-службі пояснили, якими принципами керуються при відборі кандидатів на посади.

Це, зокрема, професіоналізм у сфері компетенції, яку вимагає посада; відсутність підозр у скоєнні корупційних діянь; відсутність ділових та політичних зв'язків з країною-агресором і готовність добровільно піти у відставку у разі виникнення підозр у неналежному використанні влади і перевищенні повноважень.

"Будь-які прогнози щодо персонального складу команди, оприлюднення будь-яких прізвищ у зв'язку з посадами є передчасними", - зазначили в команді Зеленського.

Нагадаємо, перший тур президентських виборів в Україні відбувся 31 березня. В цілому по країні явка склала 62,78%. Після обробки 100% електронних протоколів відомо, що Зеленський набрав 30,24% голосів, Порошенка - 15,95%, Тимошенко - 13,40%.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. 

Читайте також:У Зеленського розповіли про перші 10 рішень і призначення