Війна
18 лютого 2015
Частина 40-го батальйону та 128-ї бригади вирвалися з оточення під Дебальцевим
Загальна недостача людей по списках - 206 осіб
news-image

Військовослужбовці 40-го батальйону "Кривбас" і 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади повідомили про частковий прорив з оточення в районі Дебальцевого.

Про це повідомила дружина одного з бійців "Кривбасу" Валентина зі слів чоловіка, який брав участь у прориві, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на LB.ua.

За його словами, частина військових 40-го батальйону разом з 128 бригадою вирвалася з оточення. Забрали з собою все, що потрібно було забрати - необхідне спорядження, зброю. Вирвалися з кільця, потрапили під обстріл, після чого їх підібрав Червоний Хрест. Після себе вони за наказом знищили те що повинні були знищити.

Частина батальйону залишилася на позиціях в районі с. Новогригорівка (опорний пункт "Бджола") - дуже багато поранених, загиблих. Скільки їх залишилося і що з ними відбувається - невідомо. Вони оточені сепаратистами. Тиснуть їх морально, козаки сказали, що будуть їх убивати по одному, мовляв, "поки ви не будете благати нас про помилування". Допомогу пораненим надавати нікому. Бійці чекають адекватного наказу згідно ситуації. Необхідний коридор для вивозу поранених і загиблих, передають бійці.

Загальна недостача людей по списках - 206 осіб.

"Кривбас" вийшов, "Зеніт" вийшов, "Бджола" вийшла, Штаб вийшов, виходили з боєм, самі, без допомоги, майже пішки, по виходу, без втрат! Так, є загиблі, так є поранені, так є полонені, але весь особовий склад, буде бити ворога з абсолютно новою мотивацією. Загиблих поховаємо, поранених вилікуємо, полонених звільнимо, у війні переможемо! Слава "Кривбасу"! Залізні Бійці!", - пише представник батальйону Микола Колесник в своєму ФБ.