Події
16 квітня 2019
Їли та малювали: у ЦВК розповіли, що люди робили з бюлетенями
Під час виборів нараховано 224 тисячі зіпсованих бюлетенів.
news-image
За результатами виборів Президента України 31 березня 2019 року 224 тисячі 600 бюлетенів визнані недійсними. Про це сказала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук в інтерв’ю Укрінформу, передає «Є!»
“За нашими підрахунками, за результатами виборів 31 березня 224 тис. 600 бюлетенів визнані недійсними”, - сказала Сліпачук.

Вона наголосила, що виготовлення бюлетенів – “це і велика праця багатьох людей, і гроші”.

“Якщо псування бюлетеня – це ваша позиція щодо того чи іншого кандидата, прізвище якого опубліковане у цьому виборчому бюлетені, то не обирайте цього кандидата. Але не треба приходити на дільницю і малювати на цьому бюлетені все, що завгодно. А малювали ну дуже недоречні речі, навіть різали бюлетені, їли їх”, - додала голова ЦВК.

Сліпачук також повідомила, що напередодні голосування 21 квітня буде закликати виборців “не висловлювати псуванням бюлетеня свою думку щодо котрогось із кандидатів, а також – бути більш чемними і розуміти, що вибори – це не привід для викладання фотографій у Instagram чи Facebook з бюлетенями на дільницях”.

“Це стосується і наших політиків, які під час голосування 31 березня демонстрували своєю поведінкою не дуже гарний приклад, виставляючи в соціальних мережах фото з бюлетенями, зроблені безпосередньо у приміщеннях дільниць, що згідно з законом є порушенням таємниці голосування”, - зауважила голова ЦВК.

Вона наголосила, що виборець не має права демонструвати свій вибір у приміщенні виборчої дільниці, а розповісти за власним бажанням про своє волевиявлення він може за її межами волонтерам, які збирають дані для екзит-полів.

Читайте також: Українці назвали головну вимогу до обраного президента