Політика
18 квітня 2019
Рабінович: Влада, що хапається за останню можливість може влаштувати провокації (відео)
Нинішня влада може піти на провокації відразу після виборів.
news-image

Нинішня влада, чіпляючись за останню можливість утриматися на плаву, може піти на провокації відразу після виборів.

Таку заяву в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна» зробив народний депутат і глава партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

«Зараз дійсно існує серйозна небезпека. Влада, що хапається за останню можливість, може влаштувати провокації. Правда, у неї все менше і менше для цього можливостей, тому що від них розбігаються вже всі. Навіть ті, хто повинен був щось подібне робити», - заявив парламентарій.

Він також додав, що генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, який відповідає за спецслужби у президента Порошенко, подав заяву про відставку.

«Він написав наступне:« Останні дії президента говорять про те, що він вважає себе одноосібним захисником країни, а також, що тільки він забезпечував дипломатичну підтримку. Це не так і це образливо чути». Ну і так далі. Я можу сказати інше: це був один з ключових людей президента. Тому все стає сумніше для пана Порошенка», - зазначив нардеп.

За словами політика, провокації можуть також статися в перехідний період, до інавгурації нового президента.

«Якщо Порошенко програє вибори, то він до інавгурації наступного глави держави ще місяць є президентом і головнокомандувачем. Тому ми можемо опинитися вкинутими в будь-яку «халепу». І тому я подав законопроект, який Верховна Рада повинна невідкладно розглянути! Законопроект про обмеження повноважень президента на перехідний період передачі влади в умовах воєнного часу», - заявив депутат.

Глава «Опозиційної платформи - За життя» вважає, що даний законопроект здатний убезпечити Україну від необдуманих вчинків керівника країни.

«Я думаю, що з метою нашої загальної безпеки, з метою того, щоб захистити чинного президента від неправильних вчинків, цей законопроект необхідно прийняти. Я хочу, щоб всі громадяни України були в курсі, що цей проект закону поданий і ми працюємо над його прийняттям», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:Україні найкраще слугуватиме той кандидат, що погодиться на зменшення своїх повноважень, - Роджер Майєрсон