Світ
18 лютого 2015
Глава найбіднішої країни Африки запросив на день народження 20 тисяч гостей
У розкішному спа-готелі неподалік від водоспадів Вікторія 20 тисяч запрошених гостей насолодяться стравами з двох слонів, двох буйволів, п'яти антилоп і одного лева.
news-image

Роберт Мугабе - глава найбіднішої країни Африки - збирається відсвяткувати своє 91-річчя з розмахом.

У розкішному спа-готелі неподалік від водоспадів Вікторія 20 тисяч запрошених гостей насолодяться стравами з двох слонів, двох буйволів, п'яти антилоп і одного лева. Крім цього, з Китаю буде доставлена партія з ще 27 слонів.

Як розповів газеті Le Figaro місцевий фермер, зараз йдуть переговори з адміністрацією парку, в якому будуть забивати тварин: домовленість з готелем щодо зберігання м'яса вже є. Однак даною обставиною незадоволені захисники дикої природи і місцеві жителі. За словами зімбабвійців, тварини входять в щорічну квоту полювання, а неодержані доходи ніяк не компенсуються.

Незважаючи на проблему голоду в Зімбабве, правитель цієї країни не відмовляє собі в шикарних святах. Торік на його день народження було запущено 90 повітряних куль, на обід було приготовлено 90 корів і випечений пиріг вагою 90 кілограмів. Ці приготування обійшлися президенту в 40 мільйонів доларів.

Своє 85-річчя Роберт Мугабе теж відзначив на широку ногу: з двома тисячами пляшок шампанського, 500 пляшками віскі, вісьмома тисячами омарів, 100 кілограмами креветок і чотирма тисячами порцій чорної ікри.

Мабуть, диктатор не збирається зупинятися на досягнутому: в грудні 2014 року він заявив, що з владою його розлучить тільки смерть, хоча згідно конституції країни він може залишатися на своєму посту до 99 років. Відзначимо, що при цьому ситуація в країні дуже критична - Зімбабве вважається однією з найбідніших країн.