Світ
24 квітня 2019
Дощ може зруйнувати Нотр-Дам, сховище собору частково затоплене
Щоб врятувати собор від дощу і подальшого руйнування, його збираються тимчасово накрити брезентом.
news-image

Нотр-Дам може не пережити дощ і впасти. Загроза руйнування залишається великою, так як сховище собору досі частково затоплено після гасіння руйнівної пожежі. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112

Відомо, що синоптики прогнозують дощ у Парижі у середу і в четвер. Архітектори побоюються, що це може завдати руйнівного удару для собору. Ризики повного руйнування існували навіть під час гасіння пожежі, внаслідок якого впав шпиль і обвалилася частина даху. 

У соборі на даний момент залишається 3 великих отвори, найбільше пошкоджено арочну стелю. Одне з пошкоджень з'явилося внаслідок падіння шпиля. У приміщенні досі ведуться аварійні роботи, щоб стабілізувати стан будівлі. 

В Парижі планують побудувати тимчасовий дерев'яний собор на площі, щоб продовжити католицькі служби, тим часом собор будуть продовжувати відновлювати. 

Нагадаємо, щоб врятувати собор від дощу і подальшого руйнування, його збираються тимчасово накрити брезентом. Після цього над ним встановлять міцну конструкцію під назвою "великий зонт". Однак парасолька ще не готовий.

Нагадаємо, сильна пожежа в соборі Паризької Богоматері сталася в понеділок, 15 квітня. Обрушилися шпиль і дах Нотр-Даму.

Французькі слідчі на даний момент виходять з того, що пожежа почалася випадково, так як не знайдені докази підпалу.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що Нотр-Дам буде відновлений за п'ять років. У той же час французькі реставратори оцінили термін, необхідний для відновлення пам'ятника, в 10-15 років.

В даний момент проводиться збір коштів, необхідних для реставрації.

Паризькі правоохоронці визначили точне місце загоряння, з якого почалася пожежа в Соборі Паризької Богоматері. Вогнище спалаху в Нотр-Дамі знаходиться біля шпиля.

Читайте також:Популярність Макрона різко зросла після пожежі у Нотр-Дамі