Суспільство
25 квітня 2019
Недосипання в 16 хвилин знижує працездатність людини
Американські вчені після численних дослідів з'ясували, що порушення режиму сну знижує продуктивність праці.
news-image

Американські вчені після численних дослідів з'ясували, що порушення режиму сну знижує продуктивність праці, пише «Є!» з посиланням на Соцпортал.

Граничним порушенням виявились 16 хвилин. У ході дослідження американські вчені опитали 150 здорових співробітників, які працюють у сфері IT і у яких є мінімум одна дитина шкільного віку. Учасники повідомили, що, коли вони спали на 16 хвилин менше звичайного і мали гіршу якість сну, на наступний день у них виникало більше проблем з роботою.

Якщо недосип склав 19 хвилин то якість уваги знижувалась на 30%. Про це вони пояснили так: Ці циклічні асоціації показують, що сон співробітників піддається щоденному когнітивного стресу, а також сприяє когнітивно-стресовим переживанням.

Результати нашого дослідження дають емпіричні докази того, чому роботодавці повинні докладати більше зусиль для поліпшення сну своїх співробітників. Працівники, що виспались, можуть бути більш ефективними на роботі через більшу здатність залишатися зосередженими на завданні з меншою кількістю помилок і міжособистісних конфліктів.

Читайте також:ВООЗ змінила нормативи здорового артеріального тиску у людей