Політика
25 квітня 2019
Рабінович з 2014 року бореться з нардепами, щоб «Феофанію» передали дітям із зони АТО, - експерт
Вадим Рабінович веде боротьбу з парламентаріями, які не хочуть передавати лікарню «Феофанія» дітям із зони АТО.
news-image

Народний депутат України і голова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович веде боротьбу з парламентаріями, які не хочуть передавати лікарню «Феофанія» дітям із зони АТО (ООС, - ред.). Про це повідомила журналіст і політичний експерт Олена Маркосян, пише «Є!».

«Не секрет, що наші «народні обранці» не дуже полюбляють перетинатися в повсякденному житті з «простим народом». Це тільки на час виборів вони стають до нас ближче і «майже рідними», турбуються про нас, зустрічаються з нами ... на мітингах. І то, тільки для того, щоб розповісти про себе-улюблених і про те, як вони переживають про нас і наші проблеми. Ну а в решту часу зустрічі з «пересічних українцями» їм в тягар, тому ідея відкрити «Феофанію» для відвідування всіх пацієнтів заподіює їм особливий дискомфорт. Негоже «небожителів» лікуватися в одній лікарні з «плебеями», - розповіла вона.

Маркосян повідомила, що в 2014 році лідер політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович подав до Верховної Ради законопроект, в якому запропонував передати «Феофанію» для лікування дітей, постраждалих в зоні проведення антитерористичної операції.

«Вже майже п'ять років (з 2014 року) в Раді лежить законопроект, запропонований Рабиновичем, в якому він пропонує передати« Феофанію »для лікування дітей, постраждалих в зоні проведення антитерористичної операції. П'ятий рік Рабинович бореться за цей законопроект. В одному з ефірів безпосередньо звертався до депутатів: «Ви ж« народна влада »? Чому ви не віддасте «Феофанію»? Чому не винесіть законопроект в зал? Депутати Верховної Ради в злиденній країні не повинні жити так, як живуть сьогодні. Це не чесно. Що це за слуги народу, які цього народу обходяться в мільярди? »- обурилася журналістка.

За даними політичного експерта, п'ятеро народних депутатів створили законопроект, згідно якому«Феофанія» лишиться лікарнею, яка надає ексклюзивні послуги народним депутатам.

«А ось такі слуги! Цей законопроект вони відклали в довгу шухляду, а п'ятірка депутатів від фракцій БПП, «Батьківщини», «Народного фронту» і групи «Воля народу» «подбали» про свою лікарні і швиденько склепали законопроект, за яким «Феофанія» фінансуватиметься окремою статтею витрат бюджету. Це означає, що лікарня буде і далі працювати тільки «для своїх» і надавати ексклюзивні послуги народним депутатам. А ми - звичайні люди - будемо лікуватися в звичайних лікарнях, які самі знаєте, як фінансуються. Навіщо цим статусним громадянам розводити «свободу, рівність і братерство»? Вони ж обрані!», - розповіла вона.

Журналістка зазначила, що законопроект Рабіновича, який депутати відклали в довгу шухляду, міг би стати прикладом того, коли народні обранці відмовилися від привілеїв.

«Не було ще прецеденту в нашій країні, щоб народні обранці добровільно відмовилися від будь-яких привілеїв і благ. Їх мало цікавлять якісь там діти із зони АТО. Своя сорочка, як то кажуть, ближче до тіла, а совість і справедливість ... вона у них там же - в далекому ящику, поруч з законопроектом Рабиновича ... »- резюмувала Маркосян.

Читайте також:«Це безперспективно». Радник Зеленського не підтримує зустріч із Путіним сам на сам