Світ
27 квітня 2019
У Конгресі США засудили указ Путіна про паспорти РФ для жителів «ЛДНР»
24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.
news-image

В обох палатах Конгресу США засудили рішення Росії про спрощену видачу російських паспортів українцям в ОРДЛО. Про це повідомило посольство України у США в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Ще один зухвалий напад на український суверенітет показує, що Путін не серйозно ставиться до світу. Сполучені Штати повинні продовжити підтримувати Україну і підвищити ціну Росії Путіна за його агресію", - сказав голова комітету з питань збройних сил Сенату, сенатор-республіканець Джим Інхоф.

Співголова сенатського українського кокусу, сенатор-республіканець Роб Портман заявив, що відповідні дії з боку РФ є її спробою легітимізувати свою окупацію територій Донбасу. "Рішення Росії щодо прискорення надання громадянства жителям сходу України є ще однією зухвалою спробою легітимізувати незаконну окупацію цих регіонів Росії. Ці території є частиною України, а не Росії", - підкреслив він. Також ще один конгресмен закликав владу РФ скасувати "паспортний указ". 

"Я закликаю владу Росії скасувати це провокаційне рішення. Путін повинен визнати суверенітет України і поважати її територіальну цілісність", - заявив голова Комітету у закордонних справах Палати представників конгресмен Еліот Енгель.

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права». У зв’язку з цим рішенням президент Петро Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії під час наступного перегляду санкційного режиму у червні.


Читайте також: У польському місті влаштували «суд над Іудою», єврейський конгрес це засудив