Київ
29 квітня 2019
У Києві створюють 3D-копію Софіївського собору
Софію Київську обрали першою не випадково, адже вона включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
news-image
У Києві стартували роботи зі створення зменшеної копії “Софії Київської” в 3D-форматі з табличками з текстом Брайля, яку буде встановлено на Софійські площі, інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

Про це повідомила прес-служба Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації на сторінці в Facebook, – інформує 1NEWS.

“Першою зменшеною архітектурною 3D-моделлю з табличками з текстом Брайля буде ансамбль “Софія Київська” на Софійський площі, відлитий з бронзи та встановлений на п’єдесталі з білого мармуру. Вже розпочато роботу над першим етапом створення зменшеної конструкції з полімерного пластику на 3D-принтері. По завершенню друку полімерної моделі другим етапом буде виготовлення силіконової форми, а третім – її відлиття”, – йдеться в повідомленні.

У межах ініціативи планується реалізувати соціальний проект для створення 3D-конструкцій історико-архітектурних пам’яток з рельєфними тактильними табличками (шрифтом Брайля) для людей з вадами зору.

Зазначається, що саме Софію Київську обрали першою не випадково, адже вона включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та є однією з найбільш відвідуваних туристичних локацій Києва.

У планах – встановлення 3D-конструкцій з рельєфними тактильними табличками Золотих воріт, Андріївської церкви, Михайлівського Золотоверхого собору, монумента “Батьківщина-мати”, монумента Незалежності, церкви Святого Миколая, пам’ятника Володимиру Великому та інших.

Читайте також: В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь