Київ
30 квітня 2019
Філармонія врятована від багаторічного руйнування, до якого не було діла минулій владі, - блогер
Схил в районі філармонії вже багато років потребував зміцнення.
news-image

Національну філармонію України вдалося врятувати від загрози руйнування, що десятиліттями ігнорувалася минулою київською владою. Про це у своєму Facebook написав блогер Сергій Наумович, передає «Є!»

«Знайшов архівні знімки, і на них видно, що зміцнення схилу в районі Арки Дружби народів та філармонії на Володимирському узвозі в Києві дійсно робилося», - написав Наумович, також опублікував відповідні фото.

За його інформацією, схил в районі філармонії вже багато років потребував зміцнення, однак цією проблемою зайнялася тільки нинішня столична адміністрація.

«Якщо вірити висновку експертів Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій і "ІКОМОС-УКРАЇНА", схил потребував зміцнення вже кілька десятиліть. Інакше в якийсь момент ця вся хрінь могла сповзти вниз, або поступово, залишаючи тріщини на будівлі філармонії. Причому, я погуглив і знайшов публікації більш ніж 10-річної давності, де говорилося про цю проблему. Але минула міська влада закривала очі на неї - в результаті ми поступово втрачали Філармонію», - підкреслив блогер.

Він зазначив, що тепер Київська адміністрація провела всі необхідні роботи, схил укріплений і Національній філармонії нічого не загрожує.

«Загалом, тепер можна видихнути: схил укріплений, як повідомляють в КМДА, буронабивними палями (400 шт.). І це однозначно добре», - констатував Сергій Наумович.

Нагадаємо, при реконструкції Володимирської гірки в минулому році також був встановлений захист від зсувів у вигляді паль і опорних стін.