Війна
18 лютого 2015
Порошенко повідомив про завершення операції з виведення військ з-під Дебальцевого
Вийшло 80% частин українських сил. Чекають ще одну колону і одну роту. Є дані про 30 поранених
news-image

Президент Петро Порошенко повідомив про завершення операції з виведення військ з-під Дебальцевого, пише Є | Єдність.інфо.

"Вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні Сили України разом з Національною Гвардією завершили операцію з планового та організованого виводу частини підрозділів з Дебальцевого. Сьогодні ми можемо сказати, що вже станом на зараз вийшло 80% частин. Ми чекаємо ще дві колони. Вийшли бійці 128-ї бригади, частини підрозділів 30-ї бригади, решта 25-го та 40-го батальйону, спецназ, Нацгвардія, міліція", - заявив президент.

Він відзначає, що поставлені завдання Збройні Сили України виконали повністю.

"Ця позиція та успіхи нам були конче потрібні в Мінську під час переговорів та після Мінську. Ми змогли продемонструвати всьому світові справжнє обличчя бандитів-сепаратистів, які підтримувані Росією, що виступала гарантом та безпосереднім учасником Мінських переговорів", - продовжує Порошенко.

Він додає, вдалося довести: "Дебальцево перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було, наші частини та підрозділи вийшли планово та організовано". Крім того, вийшли повністю з бойовою технікою: танками, бойовими машинами піхоти, самохідними артилерійськими установками, з автомобільною технікою.

"Ми чекаємо ще одну колону, одну роту", - повідомив президент.

Він також наві дані про поранених бійців: на більш ніж двотисячне українське угрупування - 30 поранених. Нині збирається інформація, можуть бути уточнення, але станом на зараз я володію такою інформацією.

Порошенко заявив. що віддав наказ виводити війська з Дебальцевого після того, як російські військовослужбовці заборонили представникам ОБСЄ рухатися в Дебальцеве для того, щоб засвідчити готовність почати відведення важкої артилерії, важкої техніки і продемонструвати відсутність оточення.

"Я хочу сказати, що цими діями була посоромлена Росія, яка ще вчора вимагала від українських військових скласти зброю, підняти білий прапор і здатися в полон. Українські військові з честю підтримали високе звання українського захисника Вітчизни, і, як я обіцяв, дали по зубам тим, хто намагався їх оточити, і вийшли з Дебальцевого за наказом Верховного головнокомандувача...", - резюмував Порошенко.