Події
2 травня 2019
«Хайль, Путін!»: Соколова в образі Гітлера привітала росіян з 9 Травня (відео)
Журналістка провела паралелі між нацистською Німеччиною і путінською Росією.
news-image

Українська журналістка Яніна Соколова  в ефірі шоу "Вечір із Яніною Соколовою" в образі Адольфа Гітлера привітала росіян з прийдешнім Днем перемоги, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель. 

Зокрема, вона провела паралелі між нацистською Німеччиною і путінською Росією і дійшла висновку, що вони практично нічим не відрізняються. 

"Хайль, Путін! Ну, як там у вас травневі свята? Ми тут в пеклі з Йосею (Сталіним. — Ред.) теж шашлички смажимо. Ну, як ми, нас смажать і оцтом поливають. Але я не скаржуся. Самі винні. Ось Йосип мене підколює, мовляв, я війну програв, дебіл. Так, програв. Так, дебіл. Я б навіть сказав, кінчений. Але ж справа моя в Росіюшці живе, з чим вас, нащадки переможців, і вітаю. Я, чесно вам скажу, офігів... коли дізнався, з яким завзяттям ви відстоюєте мої ідеали", — спародіювала Соколова тирана Гітлера.

Вона акцентувала увагу на тому, що у Росії є свій "винятковий особливий" шлях, як і в Рейху. Крім того, "русскій мір" повністю повторює нацистську теорію про арійську расу.

"Дуже мені подобається ваше ставлення до сусідніх народів: українців не існує, це різновид росіян, а українська мова — це взагалі не мова, а діалект великої могутньої! Божественно! Я б і сам краще не сказав. А те, що ви без оголошення війни напали на Україну, анексували частину її території і назвали це відновленням історичної справедливості, — просто мммма!" — додала журналістка.

Також вона порівняла "референдум" у Криму із захопленням Данцига, де свого часу також стояли німецькі військові кораблі, підготовлені "ополченці" і "народна міліція". Не менш очевидним копіюванням тактики Гітлера стала і роздача російських паспортів на окупованому Донбасі.

"Списувати, хлопці, звичайно, не добре. Знову займаєтеся плагіатом — почали видавати паспорти на окупованих територіях. Володимире, ви шо, крейзі? Ну, аусвайс — це, звичайно, тема, хоча завжди треба пам'ятати, куди ці паспорти мені потім засунули", — висловилась Соколова.

Крім того, вона нагадала, що президент Росії пішов ще далі й вирішив пригноблювати не лише чужі народи, а й свій власний.

"Вражає приємно, що напередодні Дня перемоги ви посилюєте утиски російського населення: обмежили інтернет, ввели кримінальну відповідальність за критику влади, підвищили пенсійний вік і постійно збільшуєте податковий тиск," — зазначила Соколова.
"Шановні росіяни! Не повторюйте моїх помилок, а тим паче не дійте за моїм прикладом... Мене вже ніщо не врятує, а ви себе можете. Не будьте як Гітлер. З травневими святами вас, дорогі росіяни!" — підсумувала вона.