Суспільство
6 травня 2019
Сьогодні Україна вперше відзначає День піхоти
День піхоти установлено указом президента від 19 квітня 2019 року.
news-image

Свято встановлене з метою вшанування мужності і героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, а також початку сучасних військових традицій, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

День піхоти установлено указом президента від 19 квітня 2019 року. Міністр оборони Степан Полторак у своєму привітанні зазначив, що в цьому році Україна вперше відзначає професійне свято піхотинців - людей, які присвятили себе службі в старому і масовому роді військ.

"Українська піхота героїчно, гідно, мужньо і рішуче виконує складні бойові завдання в складі операції Об'єднаних сил. Бажаю всім піхотинцям і їхнім родинам міцного здоров'я, витримки, сили волі і духу, світу і перемоги в ім'я України!" - заявив міністр.

Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман також привітали військовослужбовців піхотних військ Збройних сил України з професійним святом – Днем піхоти. 

«Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо справжніх «трударів» війни – українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їх волю до перемоги. Саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження, а на долю воїнів-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту», - йдеться у вітанні Порошенка, оприлюдненому прес-службою глави держави.

Президент наголосив, що завдяки «наполегливій, самовідданій службі» військовослужбовців-піхотинців механізовані, мотопіхотні та гірсько-штурмові військові частини та підрозділи стали «потужною силою», яка поєднує в собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу та сучасне озброєння і техніку.

Порошенко подякував воїнам-піхотинцям за героїзм та самопожертву, виявлені під час захисту незалежності та територіальної цілісності України. 

«Вірю, що ваша готовність до негайного виконання завдань, спрямованих на захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі й надалі залишатимуться могутнім гарантом обороноздатності нашої держави», - йдеться у вітанні.

Порошенко побажав воїнам-піхотинцям і їхнім родинам міцного здоров’я, щастя й добробуту. У свою чергу глава уряду наголосив, що саме військовослужбовці механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ беруть на себе основний удар окупанта на сході країни. 

«Від початку російської агресії піхота проявила себе як відважні бійці, які здатні виконувати найскладніші завдання та на яких можна покластися», - йдеться у привітанні прем’єр-міністра, оприлюдненому на Урядовому порталі.
«Разом із загальним реформуванням Збройних Сил у піхотних підрозділах також проводиться модернізація. Наша стратегічна мета – членство в НАТО, а отже, ми наполегливо працюємо над приведенням стандартів українського війська у відповідність із стандартами Альянсу. Українська армія вже входить до числа найсильніших армій Європи та світу, і ми мусимо продовжити рух у цьому напрямку. Сфера безпеки та оборони є безумовно пріоритетною для Уряду, адже йдеться про саме існування нашої держави», - зазначив Гройсман.

 Він подякував військовослужбовцям піхотних частин і підрозділів за вірну і професійну службу народу України, за мужність і героїзм, проявлені у час найжорсткішого протистояння на сході країни.

Читайте також:Міністр оборони прокоментував слова Коломойського про «громадянську війну в Україні»