Війна
8 травня 2019
Полторак підписав наказ про підвищення зарплати військовим на Донбасі
Контрактники на першій лінії бойового зіткнення будуть отримувати більш ніж 27 тисяч гривень.
news-image

Глава Міноборони Степан Полторак підписав наказ про збільшення з 1 травня розмірів винагород за участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі на 5 тисяч гривень військовослужбовцям, які перебувають на лінії зіткнення, і на тисячу - в інших районах ООС. Про це повідомляє прес-служба відомства в середу, 8 травня, передає «Є!»

"Таким чином, мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника, який залучений до участі в операції Об'єднаних сил, становитиме на першій лінії -27,3 тис. грн, в інших районах проведення операції - 16,8 тис. грн, командира взводу - на першій лінії від 31,1 тис. грн, в інших районах від 20,6 тис. грн, командира батальйону від 35,5 тис. грн, на першій лінії і від 25 тис. грн - в інших районах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що командир бригади, який виконує завдання на лінії бойового зіткнення, буде отримувати мінімальне грошове забезпечення в сумі 42 тис. грн, а в інших районах проведення операції - 31,5 тис. грн.

"Зазначене підвищення відбувається в плановому порядку в межах виділених в 2019 році в держбюджеті коштів на утримання Збройних сил у напрямку витрат на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям і не вимагає додаткового виділення бюджетних коштів або перерозподілу з інших статей витрат", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, підвищити зарплати військовим Донбасу 6 травня доручив президент Петро Порошенко під час візиту в зону проведення ООС. 

Читайте також: Міністр оборони прокоментував слова Коломойського про «громадянську війну в Україні»