Світ
10 травня 2019
Українські мігранти вперше балотуються до Європарламенту від партій Польщі
До Європейського парламенту балотуватимуться четверо вихідців з України, які вже мають громадянство Польщі.
news-image
Уперше за списками декількох польських партій до Європейського парламенту балотуватимуться українські мігранти.

Про це розповідає «Громадське», пише «Є!».

До Європейського парламенту балотуватимуться четверо вихідців з України, які вже мають громадянство Польщі.

Він націоналістичної партії «Конфедерація» на вибори йде Лілія Мошечкова, яка народилася в Донецьку. ЄП зазначає, що в Польщі жінка збирала допомогу для окупованих районів Донецької та Луганської областей, утім в української громади Польщі виникало питання, для кого ця допомога — мирних жителів чи бойовиків. Медіа зазначає, Мошечкова називала війну на Донбасі «громадянською війною», а також їздила до анексованого Криму, порушуючи законодавство України (тобто не через адмінмежу в Херсонській області).

Від націоналістів також йде на вибори Володимир Осадчий. ЄП зазначає, що він також співпрацює з наближеними до Кремля установами та виступає у прокремлівських медіа.

Від лівої партії «Весна» на вибори йде Оксана Литвиненко з Луганська. Вона виступає за права жінок у польському місті Торуні та є учасницею протесту проти втручання католицького духівництва до питань жінок або меншин.

І четвертою українською мігранткою на виборах до Європарламенту є Лілія Твардош, яка проживає в Польщі з 1997 року. Вона має наміри захищати права людей на форумі ЄС.

Вибори до Європарламенту відбудуться 23-26 травня.

Читайте також:Євродепутати вимагають пояснити запрошення Лукашенка до Брюсселя