Події
10 травня 2019
У політв’язня Белялова кришаться зуби, а в СІЗО йому не надають медичної допомоги
Дружина політв’язня Мемета Белялова Едіє Белялова після побачення з чоловіком розповіла про його стан здоров’я та умови утримання в СІЗО.
news-image

Дружина політв’язня Мемета Белялова Едіє Белялова після побачення з чоловіком розповіла про його стан здоров’я та умови утримання в СІЗО.

Про це повідомляє Кримська солідарність на сторінці у Facebook, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

«6 травня 2019 року Едіє Белялова, дружина політичного в’язня Мемета Белялова, отримала дозвіл і приїхала на побачення з чоловіком. На побачення вона приїхала разом з батьками чоловіка і сином Алі», – йдеться в повідомленні.

За словами Едіє Бєлялової, вони приїхали в СІЗО ще о 07:30 ранку, проте до чоловіка їх пустили тільки о 12:40.

«О 12:40 нас завели в неприємний, брудний коридор. Коли ми побачили Мемета з посмішкою на обличчі, навколо все стало не таким похмурим. Алі побачив бабашку (тата, – ред.). Він крізь сльози і страх став йому посміхатися, але боявся підходити близько до скла», – розповіла дружина політв’язня.

За її словами, стан Мемета Белялова задовільний, проте з’явилися деякі проблеми зі здоров’ям, але в СІЗО йому не надають медичну допомогу.

«Едіє каже, що стан її чоловіка задовільний, але від тюремної їжі у нього болить шлунок, медичне обслуговування погане, не видають потрібні препарати. Мемет каже, що у нього кришаться зуби, їм доводиться викликати приватного стоматолога. Умови утримання в камері залишають бажати кращого. Всюди таргани і клопи. Камера на 18 осіб, а їх там 22, сплять по черзі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:Мати Сенцова говорить з сином лише 20 хв на місяць