Суспільство
13 травня 2019
Епіфаній допустив можливість об'єднання ПЦУ з греко-католиками
Епіфаній заявив, що у майбутньому в Україні цілком можливе об'єднання християн східного (православного) і західного (греко-католицького) обрядів у рамках єдиної церкви.
news-image

Голова Православної церкви України Епіфаній заявив, що у майбутньому в Україні цілком можливе об'єднання християн східного (православного) і західного (греко-католицького) обрядів у рамках єдиної церкви. Про це пише «Є!» з посиланням на Дзеркало Тижня.

"Загалом, багато прагнуть і говорять про те, що ці церкви повинні у майбутньому об'єднатися. Але для того, щоб об'єднатися, треба прийти до діалогу. Зараз ми тісно співпрацюємо. Ми разом втілюємо певні проекти, беремо участь у спільних заходах... На зустрічі з Блаженнішим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашого співробітництва. У цій співпраці ми прийдемо до діалогу, а вже діалог визначить, чи ми зможемо об'єднатися. Теоретично це у майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні стосунки, прагнути до цієї єдності. У майбутньому всі православні повинні об'єднатися у єдиній Церкві", – пояснив свою позицію митрополит.

Нагадаємо, 6 січня Україна отримала томос про автокефалію ПЦУ, підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм напередодні.

Церемонія передачі палиці й томосу митрополиту Епіфанію офіційно завершила процедуру отримання Україною церковної незалежності. 9 січня усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали документ, чим технічно завершили його оформлення.

15 грудня на Об'єднавчому соборі в Софії Київській був обраний голова помісної української церкви – Православної  церкви України. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Інтронізація голови ПЦУ відбулася 3 лютого, 30 січня було офіційно зареєстровано Київську митрополію Православної церкви України.

Читайте також:В Італії 9-річний син мафіозі прибув до церкви на причастя з феєрверками та на Феррарі