Суспільство
13 травня 2019
Матері загиблих солдатів звернулися до Зеленського
Матері солдатів Збройних Сил України, які загинули, написали листа новообраному президенту.
news-image

Матері солдатів Збройних Сил України, які загинули, написали листа новообраному президенту Володимиру Зеленському. Вони просять його припинити війну на Донбасі.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому до Дня матері, пише «Є!» з посиланням на Знай

"Ми прагнемо бачити Україну без війни…, Україну без горя, втрат і сліз… Країну, за майбутнє якої наші сини віддали найцінніше – своє життя. Україну, де своїх героїв пам’ятають та вшановують", - пишуть матері загиблих захисників України

Звернення станом на 12 травня підписали понад 200 осіб. Ініціатором такого звернення стала всеукраїнська громадська організація "Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО". До написання листа також долучилися декілька ветеранських організацій.

Зазначимо, що у 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри оприлюднені Україною факти і докази. 

Радник новообраного президента України Зеленського з військових питань Іван Апаршин у свою чергу заявив, що новообраний слуга народу Володимир Зеленський дотримується збереження державного курсу щодо війни з Російською Федерацією.

Читайте також:У Києві проходить Хода матерів