Події
14 травня 2019
У столиці під час акції щодо відставки Луценка й Авакова відбулися сутички
Правоохоронці застосували сльозогінний газ.
news-image

Сьогодні активісти проводять під будівлями Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ акцію протесту з вимогою відставки Генпрокурора Юрія Луценка і міністра Арсена Авакова, передає «Є!» із посиланням на Цензор.

Так, активісти прийшли з пікетом під будівлю Генеральної прокуратури України з вимогою відставки Генерального прокурора. Вони огородили будівлю відомства попереджувальною стрічкою, а також розклеїли наліпки з портретами Луценка й Авакова і знаком "токсично".

Активісти також тримали плакати з відповідними вимогами. Крім того, свої вимоги і претензії вони озвучили в мікрофон.

Перед мітингувальниками виступили Марина Хромих (представниця ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?"), Марія Томак (Медійна ініціатива за права людини) і Роман Маселко (член ВО "АвтоМайдан", адвокат Небесної Сотні).

Потім активісти пішли маршем до будівлі МВС.

Як пише УНІАН, під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбулася сутичка між правоохоронцями та активістами. Зокрема, активісти намагались обнести стрічкою будівлю МВС, як раніше – будівлю Генеральної прокуратури, але правоохоронці їм не дозволили.

Згодом учасники акції вирішили піти назустріч правоохоронцям та обнести стрічкою флагштоки біля МВС, але правоохоронці обступили їх. Адвокат Масі Найем, який також прибув на місце акції, намагався причепити обмежувальну стрічку крізь ряд правоохоронців, але його відштовхнули.

Активісти заступились за нього, почалася сутичка. Правоохоронці застосовували сльозогінний газ та відтіснили людей від будівлі.

Під час сутички правоохоронці, які оточили будівлю, схопили голову правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна, його намагалися затягнути всередину будівлі міністерства, але активісти витягли його з кола правоохоронців.

 

Згодом акція "Обережно, токсичні!" все ж таки відбулася, її учасники вимагали відставки Авакова через неналежне розслідування нападів на активістів.