Політика
14 травня 2019
У Раді поставили крапку у Законі про мову
До парламенту було подано чотири проекти постанов, які блокували підписання законопроекту.
news-image

Верховна Рада України відхилила всі чотири проекти постанов, які блокували підписання законопроекту №5670-д про українську мову, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Рішення було ухвалено на пленарному засіданні парламенту 14 травня. Жодна з постанов, ініціаторами яких були представники "Опозиційного блоку" і деякі позафракційні нардепи, не набрала мінімум у 226 голосів, необхідні для скасування голосування за закон.

Після того, як Верховна Рада відхилила названі постанови, шлях до підписання історичного закону був відкритий. Голова парламенту Андрій Парубій відразу ж поставив свій підпис на ньому.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За відповідний документ проголосували 278 народних депутатів, проти –38. 

 Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав до Верховної Ради проект постанови, яка блокує підписання мовного закону. Він зазначив, що ні спікер парламенту Андрій Парубій, ні президент Петро Порошенко не зможуть підписати цей закон.

Читайте також: У Верховну Раду надійшло 4 постанови про скасування закону про мову