Суспільство
18 лютого 2015
Шарія можуть позбавити політичного притулку в Литві
Міністерство внутрішніх справ Литви офіційно підтвердила, що після публікацій розпочато перевірку справи Шарія.
news-image

Український громадянин Анатолій Шарій, що публікує прокремлівські матеріали і висміює Україну на своєму YouTube каналі може позбутися політичного притулку в Литві, про це пише Довидас Панцеравас на порталі 15min.lt. Міністерство внутрішніх справ Литви офіційно підтвердила, що після публікацій розпочато перевірку справи Шарія.

Можу сказати, що після вашої публікації були зроблені певні юридичні процедури щодо як самого статусу біженця, так і оцінки нових обставин. У таких випадках, наскільки я знаю, крім всіх інших дій, наразі заслуховують і самих зацікавлених осіб, - сказав радник міністра внутрішніх справ Литви Томас Бяржинскас.

У 2012 році Шарій стверджував литовській владі, що він переслідується з боку проросійського режиму президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

Однак після перемоги Майдану Янукович взагалі втік до Росії, а в Україні зараз при владі прозахідні партії. Це може означати, що зникли обставини, заради яких Шарію був потрібен притулок.

Зараз Анатолій Шарій проживає в Нідерландах, якщо він втратить свій статус, про це будуть проінформовані і нідерландські установи.