Політика
15 травня 2019
Екс-соратниця Януковича Герман заявила, що закон про мову - «приниження для українця»
На її думку, закон нібито спрямований на поділ суспільства і приниження громадян.
news-image

Екс-радниця президента-утікача Віктора Януковича Ганна Герман бурхливо відреагувала на ухвалення Верховною Радою закону про українську мову. Вона заявила, що історичний документ нібито спрямований на поділ суспільства і приниження громадян. Своїми обуреннями Герман поділилася в ефірі телеканалу NewsOne, передає «Є!» із посиланням на  Патріоти України.

"Ми не віримо йому (голові Верховної Ради Андрію Парубію, який підписав закон. — ред.). Ми не віримо навіть у щирість цього його захоплення тим законом, який вони ухвалили, незважаючи на те, що цей закон розділяє українців, незважаючи на те, що в Україні мільйони російськомовних українців, які не менше люблять нашу землю і наш народ і не менше зробили для нього, а, може, навіть більше, ніж той Парубій. А він їх принижує, бо він їм нав'язує. Він показує, що він вищий, що ті, хто говорить українською, вищі від тих, хто говорить російською", — висловилася Герман.

Характерно, що спочатку Герман вела свою промову українською мовою, однак після цих слів демонстративно перейшла на російську мову і звернулася до ведучої.

"Я спрошу вас: что для вас лично этот закон значит? Вы всегда говорили на украинском языке и на русском языке. И будет ли этот закон, или не будет, мы с вами будем говорить так, как мы говорили. И миллионы украинцев русскоязычных как говорили на своем языке, так и будут говорить, даже если бы Парубий каждый день выходил на трибуну и каждый день подписывал свою бумажку", — з усмішкою сказала вона.

Крім того, вона звинуватила владу України у спробі перетворити народ на рабів і понизити статус української мови. Екс-радниця Януковича вважає, що зараз вона нібито функціонує тільки через примус людей до її використання. 

"Вони намагалися зробити з нас рабів для того, щоб таким способом вони могли демонструвати тій маленькій частині суспільства, яка їх підтримує, яку велику благодать вони принесли нашій країні, піднявши українську мову. Насправді вони її принизили, вони її розтоптали, бо це велике приниження для українця, що хтось моєю мовою змушує когось говорити", — єхидно завершила Герман.
Читайте також: Парубій пригрозив гнівом українців за спроби ревізії «мовного» закону