Події
15 травня 2019
Через бізнесмена Кропачова у Києві мітингують шахтарі Львівсько-Волинського басейну, – нардеп Бондар
За словами гірників, їм не виплатили зарплату за березень і квітень.
news-image

Близько 200 шахтарів вугільних підприємств західної України зібралися біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Вони вимагають у держави виплатити борги щодо зарплати і купувати їх вугілля.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

За словами гірників, їм не виплатили зарплату за березень і квітень. Крім цього, є проблеми з реалізацією вугілля. За інформацією від народного депутата Михайла Бондара, раніше все вугілля Львівсько-Волинського басейну купувало підприємство «Держвугілляпостач», але після появи структур Віталія Кропачова ситуація різко змінилася.

«Держвугілляпостач» купувало раніше те вугілля, яке добували на підприємствах басейну, і реалізовувало на «Центренерго». На жаль, зараз «Держвугілляпостач» цього не робить, віддали це якимось приватним структурам так званого наглядача Кропачова. Ці приватні структури теж спочатку брали львівське вугілля, а тепер мовчать. Вугілля накопичується на складах, і у шахтарів немає грошей за свою реалізовану продукцію», – підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, народний депутат Михайло Бондар заявив, що через бізнесмена Віталія Кропачова державні шахти втрачають 1,6 мільярда гривень.