Політика
16 травня 2019
«Ми повинні знищити внутрішнього ворога» - Вакарчук пояснив, чому йде в політику (відео)
Вакарчук зі своєю партією "Голос" має намір взяти участь в парламентських виборах.
news-image

У четвер, 16 червня, біля Національного музею історії України лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук оголосив про створення своєї партії «Голос», передає «Є!» із посиланням на Наш Киев.

Рішення про створення політичної партії музикант і громадський діяч пояснив необхідністю справжніх змін в країні, яких вимагають українці. А зміни, за словами Вакарчука, відбуваються саме в парламенті.

Вакарчук зі своєю партією має намір взяти участь в парламентських виборах, які відбудуться восени цього року.

«За часів, коли Росія своїми діями підриває нашу безпеку і створює екзистенціальну загрозу ззовні, стара політика послаблює державу зсередини. Ми повинні знищити внутрішнього ворога і стати сильними перед лицем ворога зовнішнього. Саме тому партія "Голос" йде на вибори до Верховної Ради», — сказав Вакарчук.

Наразі до партії «Голос» вже увійшли: Юлія Клименко, екс-заступник міністра юстиції; Ярослав Юрчишин, громадський активіст і екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна; Юрій Соколов, доктор медичних наук; Андрій Шараскін (кіборг Богема), актор, режисер і командир роти, що захищала Донецький аеропорт; Соломія Бобровська, громадська активістка, волонтерка, в. о. голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках. Повний партійний список буде сформований після відкритого обговорення на з’їзді.

Своєю метою партія «Голос» має зміну правил гри в українській політиці та відокремлення грошей від політики. Також партія має на меті поставити людину в центр державної політики.

«Ми віримо, що гідність кожного українця є непорушною. Кожен має безумовне право на повагу. На гідне життя — добробут, безпеку і свободу. Ми будемо захищати гідність кожного українця і від зовнішнього ворога, і від старої політичної системи», — сказав лідер нової партії.

Також Вакарчук запевнив, що партія не буде фінансуватися олігархами. Джерелом коштів партійці бачать прозорий бізнес і простих громадян України. Приєднатися до команди «Голосу» можна і в якості волонтера, зареєструвавшись на сайті  GolosZmin.org.

Зараз партія «Голос» проходить процедуру реєстрації.