Війна
18 травня 2019
Ситуація на Донбасі: бойовики гатили із артилерії та мінометів
Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.
news-image

На Донбасі 17 травня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм. Також бойовики обстрілювали військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил:

з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села Павлопіль;

з автоматичних станкових гранатометів – біля населеного пункту Новотроїцьке;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Гнутове.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції військових були обстріляні чотири рази: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту Золоте-4; з мінометів калібру 82 мм – в районі селища міського типу Новгородське; з гранатометів різних систем – біля населеного пункту Кримське. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Як зазначають у штабі, на кожен обстріл бойовики отримали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 17 травня двох окупантів було знищено, ще 12 – поранено.


Читайте також: У Палаті представників США затвердили законопроект з $ 445 млн для України