ТОП-10 фільмів 2018 року, які варто переглянути
Минулий рік приніс кілька гідних новинок кіноіндустрії, які заслуговують уваги глядача.
news-image

 Щороку різні видання складають рейтинги найпопулярніших фільмів. Ми переглянули простори мережі і склали свій список кращих фільмів, які вийшли минулого року, повз які важко пройти не переглянувши, інформує «Є!».

2018 рік приніс кілька гідних новинок кіноіндустрії, які заслуговують уваги глядача:

 1. "Рим"

 Події фільму розвиваються на початку 1970-х років в Мехіко і розповідають візуальну історію про кохання, хоробрість, надію, зміни та дім, героями якої виступають члени мексиканської сім'ї середнього класу.

 

2. "Чи будеш ти моїм сусідом?"

Не будеш ти моїм сусідом, це однин із кращих документальних фільмів.

Знаменитий дитячий телеведучий Фред Роджерс показав, як маленька доброта змінює світ.

 

3. "Щоденник пастиря"

Преподобний Толлер зовсім не вписується в стереотипи про священика. Він не фанатично сповідує свою віру, він не займається благодійністю, і не допомагає дітям Ботсвани. Про нього не пишуть в газетах, так як він не веде активної громадської діяльності. Але і затворником його назвати складно. Зовсім недавно він пережив смерть сина в Іраку. Не в силах впоратися з загибеллю єдиного чада дружина Толлера заявляє про свої наміри розлучитися з ним. Коли ж вони розривають узи шлюбу, преподобний часто приходить до склепіння божої обителі і запиває свій біль алкоголем. Із забуття його виводить вагітна прихожанка Мері. Вона стурбована тим, що її чоловік дуже апатичний, це незважаючи на швидке народження їх первістка. Толлер погоджується вислухати плачі чоловіка. На сповіді він зізнається, що боїться за дитину, яка народитися в брудному екологічному середовищі. А через деякий час після розмови з Толлером, чоловіка знаходять бездиханним. Тоді преподобний розпочинає вивчати питання екології детальніше.

 

4. "Восьмий клас"

Кейла Дей — сором’язлива восьмикласниця, яка намагається знайти своє місце в житті. Ні однолітки, ні навіть батько не підтримують дівчинку, і вона вирішує почати публікувати відео в інтернеті. Тільки в цих роликах Кейла може розповісти про те, що її по-справжньому хвилює.

 

5. "Фаворитка"

Стрічка розповість про політичні інтриги в епоху правління королеви Анни - останнього монарха династії Стюартів на англійському престолі. Розповідь охопить часовий період між кінцем XVII століття і першими роками століття XVIII, коли в 1702 році Анна вступила на престол. Країною де-факто керує леді Сара Черчілль замість божевільної королеви Анни, з якою вони дуже близькі. Але тут прибуває нова служниця Ебігейл Хілл, кузина Сари, яка швидко включається в палацові інтриги і хоче скоріше зайняти місце леді Черчілль.

 

 

6. "Чи зможете ви мені пробачити?"

 Фільм розповість про письменницю, яка почала підробляти листи покійних знаменитостей, щоб звести кінці з кінцями.

 

 

7. "Народження зірки"

Цікава музична драма про феномен людського успіху, кохання, заздрість та непрості взаємини екс-зірки та його молодої протеже. Головний герой – колишній «король» кантрі-музики Джексон Мейн, що поступово втрачає популярність та вирішує зайнятись продюсуванням молодих виконавців. Якось, зайшовши в бар під час травесті-шоу, Мейн знайомиться з талановитою співачкою Еллі. За допомогою Джексона, талановита дівчина починає свій непростий шлях до статуетки «Греммі» і людського визнання. Щоправда, через деякий час, Джексон, охоплений пристрастю і заздрістю до своєї протеже, поступово починає спускатися на дно шоу-бізнесу і пускається берега. Чим популярнішим стає його супутниця, тим складніше складається історія їхнього кохання...

 

8. "Якщо Біл-стріт могла б заговорити"

19-річна Тіш заручена з 22-річним скульптором Фонні. Вони готуються до весілля, Тіш чекає дитину, коли Фонні звинувачують у згвалтуванні пуерторіканки Вікторії. Молода людина вирушає відбувати покарання за злочин, якого не скоював – його підставив расист-поліцейський. Тим часом Вікторія залишає США, повертається додому, а мати Тіш, Шерон, відправляється слідом за жінкою, щоб знайти докази невинності Фонні.

 

9. "Богемна рапсодія"

Група «Queen» вже давно ввійшла в історію рок-музики, а її лідер Фредді Меркьюрі став однією з найбільш впізнаваних персон ХХ століття. Цей безперечно легендарний колектив кидав виклик музиці тих часів — вони робили революційний звук, щось зовсім нове і небачене до того. Вони боролися з багатьма стереотипами, проходили через сотні та тисячі різних труднощів, щоб все-таки знайти любов мільйонів фанатів по всьому світу. Тепер «Queen» — це культова група з не менш культовими композиціями. Їх історія сповнена успіхів і провалів, дружби та сварок. І все це призвело, напевно, до одного з найкращих виступів на концерті «Live aid» у 1985 році. Це група «Queen».

 

10. "Пригоди Паддінгтона 2"

Одного разу в антикварній крамниці Паддінгтон знаходить рідкісну стару книгу про Лондон. Добродушний ведмідь відразу згадує про свою тітоньку Люсі, яка завжди мріяла відвідати британську столицю. Він хоче подарувати їй цю книгу, але щоб купити її, йому потрібні чималі гроші. Поки Паддінгтон старанно працює і збирає кошти, книгу викрадають. Заручившись підтримкою друзів, Паддінгтон має намір знайти злодія ...

Читайте також: Переможцем Євробачення-2019 став Дункан Лоуренс з Нідерландів (відео)