Війна
20 травня 2019
Побільше б таких захисниць! Історія українки на війні зворушила до сліз
Хоробра захисниця та волонтер військового госпіталю Олександра Каладжієва з жахом згадує першу ніч Іловайського котла.
news-image

Історія хороброї захисниці та волонтера військового госпіталю Олександри Каладжієвої викликала в українців сльози. Про переживання та нелегке життя дівчини розповіли у соцмережі Facebook на сторінці "Повернись живим", пише «Є!» з посиланням на РБК.

Про першу ніч Іловайського котла вона згадує з жахом. Каже, що поранених було дійсно багато, усім треба було надати допомогу та підтримку, а тому по поверненню додому дівчину просто "вимикало".

"Після Іловайська ми вже знали, чого чекати: одночасно могли зустрічати і поранених і полонених", - згадує вона.

Також захисниця розповіла про поширені стереотипи, які стосуються безпосередньо жінок на війні. "Я - людина незалежна від чужої думки. Навіщо слухати, що війна - не жіноча справа? Я краще буду робити свою справу", - повідомила вона.

Також дівчина поділилася і тим, що на шостому році війни серед волонтерів залишилися самі вірні та справжні. Ті, хто спочатку приходив заробляти гроші - давно пішли. Крім того, вона зазначила, що багато хто просто не витримав навантажень.

"Нічого приховувати: волонтери, страждають посттравматичним синдромом, як і військові. Іноді я відчуваю, що втомилася. Але я не бачу іншого шляху, поки у нас йде війна", - додала Олександра.

Побільше б таких захисниць! Історія українки на війні зворушила до сліз

З коментарів зрозуміло одне: підписників історія вразила, а дії та роздуми Олександри про війну викликали захоплення у кожного без винятку:

  • Побільше б таких захисниць!
  • Повага Вам, честь і щира подяка.
  • Коли читала - плакала.
  • Ось, це - жінка тисячоліття! Наше сонечко, наша україночка, бережи себе. Спасибі, рідна, за таку працю і твою турботу про хлопців.

Читайте також:Ситуація в зоні ООС: бойовики відкривали вогонь із забороненого озброєння, поранений військовий